vrijdag 13 mei 2016

Kunstproject MATCH!!

Gisteren en vandaag trokken we er met de fiets op uit voor het tweedaags kunstproject MATCH!
Nicole Holvoet en Sebastiaan Eggermont begeleidden ons in dit creatieve proces waarin we de graadsklas 5-6 van De Graankorrel in Schelderode ontmoetten.
We gingen op zoek via vele verschillende drama-oefeningen naar 
wie we zelf zijn, wie we willen zijn, hoe we onszelf tonen aan de ander, hoe we de ander ontmoeten, hoe we ons gevoel verwoorden en tonen, wat we van de wereld kennen, hoe we de wereld ontdekken....
Ook via beeldende kunsten uitten we onze gevoelens en gedachten hierbij. 

Geniet mee van de prachtige fotoreportage van twee fantastische kunstdagen in de pastorie in Munte!

Wil je nog wat verder meegenieten? Kom dan zeker een kijkje nemen op de tentoonstelling van het kunstproject MATCH waaraan 200 leerlingen van Merelbeekse scholen zullen deelgenomen hebben.
Op zondag 5 juni kan je van 10.30 tot 13uur de tentoonstelling bezoeken in de pastorie in Munte. 


We stelden onszelf voor en werden al meteen voor de leeuwen geworpen. We moesten helemaal alleen naar voor stappen en onze naam noemen.Nadien deden we dit ook per twee. Nu moesten we de andere voorstellen. Dit was wel een heel nieuw persoon want die kwam uit de andere klas! 


Na de pauze trokken we naar buiten. Daar stelden we onszelf opnieuw voor maar nu zonder woorden. We gebruikten bewegingen om te tonen wie we zijn! In het gras mochten we mijmeren over verschillende spreuken... 
Niet zo makkelijk om de volgende zinnen aan te vullen maar toch lukte het ons!

Ik heb angst voor...
Ik aanvaard....
Ik haat....
Ik ben...
Ik ben bang voor...
Ik moet lachen om...
Ik word blij van....
....


Terwijl wij gezellig in de tuin speelden, kozen Nicole en Sebastiaan de mooiste spreuken uit! 


Na de middag oefenden we om als groep de massa of één lichaam voor te stellen. We vormden een 'koor' dat zich precies samen voortbewoog en pas geluid maakte als iedereen dat deed.
We leerden de woorden:
'Wij zijn massa, wij zijn dag en nacht, wij zijn vogels en vissen, wij zijn water en land, wij hebben een bestaan, ......kan gaan! '
Zo verliet telkens één voor één een persoon de groep en kon zijn/haar spreuk aan het kunstwerk toevoegen. 
De stukjes textiel met spreuken die we niet luidop wilden zeggen, kwamen op het kunstwerk in de vorm van de lippen. Daarop hebben we onze wollen draad gesponnen op elke spreuk waar wij ons in konden vinden. 

Toen we gisteren terug op school aankwamen was de parade van Sam De Verkeersslang net aan de gang. Ook wij fietsen met een grote glimlach heel fier nog even over de blauwe loper! Deze voormiddag werkten we verder aan de kunstwerken met de wollen draden en de stukjes textiel waarop onze eigen gedachten en gevoelens vermeld stonden. 
Deze voormiddag maakte de ene groep hoofden uit textiel. Het vormen was heel moeilijk, zeker omdat we als echte kunstenaars naar perfectie streefden. De andere groep prikte neuzen met wol zodat die vervilten. Dit kunstwerk zal de identiteit voorstellen van alle kinderen die aan dit project deelnemen. 

Tijdens de pauzes zochten we de gezelligste plekjes op om onze boterhammen op te knabbelen of om een turnoefening uit te proberen! 


Deze namiddag sloten we af met enkele concentratie- en relaxatie-oefeningen om ons finaal te verbinden met ons werk en met elkaar! Bedankt Nicole en Sebastiaan voor de fantastische Kunstige en creatieve 2-daagse!!! 


 Bedankt aan alle mama's, papa's en opa's die met ons mee fietsten zodat we veilig in Munte geraakten! 
Proficiat klas 5A, ik ben ontzettend trots op wat jullie de voorbije twee dagen gebracht hebben aan creativiteit en enthousiasme! Het was een plezier om jullie bezig te zien en om jullie te zien genieten!!
Geniet van een heel fijn weekend en tot dinsdag! 
Juf Sofie Geen opmerkingen:

Een reactie posten