zondag 11 oktober 2015

Domein Borgwal

Op donderdag 1 oktober bezochten we het domein Borgwal in Vurste.
Na een mooie maar ook pittige fietstocht werden we opgewacht door de bewoners van het domein.
Ze waren duidelijk blij met onze komst!

We werden in twee groepen verdeeld. De ene groep ging naar het houtatelier met de bewoners en hun begeleiders voor een workshop waarin ze een boomhoogtemeter mochten maken.
De andere groep maakte een fijne herfstwandeling. We genoten met volle teugen van de prachtige natuur op het domein en voerden heel wat interessante opdrachten uit.
Zo onderzochten we de bomen die we tegenkwamen, bestudeerden we spinnen, maten we de omtrek van een boom, begroetten we de dieren van het domein, maten we de hoogte van enkele bomen met de boomhoogtemeter,...

's Middags genoten we van onze picknick op het zonnige terras.
We speelden samen met de hele klas én de juf Schipper mag ik over varen en een tikspelletje.
Nadien was er nog taart voor de jarige van onze klas: Noa! Proficiat, je bent nu ook een échte tiener!
Bedankt mevrouw om de taart veilig tot in Vurste te brengen!

Daarna mochten we nog even snuisteren tussen de leuke spulletjes van het winkeltje. Op de foto's kan je de trotse klanten met hun nieuwe aankopen bewonderen. 


Na zo'n fijne middagpauze was het dan de beurt aan de tweede groep om op herfstwandeling te gaan doorheen de prachtige natuur op het domein.
Ook in de namiddag stonden de bewoners en hun begeleiders klaar in het houtatelier om boomhoogtemeters te maken. Van de workshop waar de kinderen boomhoogtemeters maakten, hebben we jammer genoeg geen foto's maar ik hoorde alleen maar positieve reacties van de kinderen dus het moet daar wel héél leerrijk en plezant geweest zijn. De resultaten van de boomhoogtemeters waren alleszins prachtig én vooral zeer nuttig want nu kunnen we alle bomen meten ( of toch ongeveer meten) !! Geen opmerkingen:

Een reactie posten